6:04 pm - Saturday March 17, 2018

ACR propozon takim, minatorët refuzojnë

Minatorët refuzuan propozimin e kompanisë ACR për të zhvilluar një takim ditën e mërkurë, duke i konsideruar si të padrejta kushtet e drejtuesve të firmës për palën negociatore.

“ACR nuk mund të përzgjedhë përfaqësinë e minatorëve për bisedime. Kërkojmë që takimi të zhvillohet në Bulqizë dhe jo në Tiranë”, mësohet të jenë shprehur minatorët.

ACR propozon takim

Kompania ACR propozon zhvillimin e një takimi të mërkurën në mëngjes me përfaqësues të minatorëve grevistë.

Përfaqësuesit e kompanisë shprehen se duhen nisur bisedimet për t’i dhënë fund situatës së krijuar, pasi e gjithë kjo gjendje shkakton humbje të mëdha si për familjet e minatorëve ashtu edhe për ACR-në.

“Mirëpresim në takim secilin nga 695 punonjësit tanë, por jo persona që nuk kanë lidhje me minierën. Propozojmë një përfaqësi të reduktuar minatorësh me qëllim që takimi të shkojë mirë”, thanë drejtues të kompanisë.

RISHM inspektim kushteve te greves

Ndërkohë në Bulqizë kanë mbërritur përfaqësues të Repartit të Inspektim-Shpëtim Minierave që do të monitorojnë kushtet e grevës dhe vijimi i protestës në galeri do të varet pikërisht nga raporti që do të hartojnë specialistët.

Nëse RISHM thotë se kushtet e minierës janë të papërshtatshme do të urdhërohet ndërprerja e grevës

Dështimi i takimit të djeshëm

Kol Nikolla deklaroi për mediat se është tërhequr duke u hapur rrugë negociatave në ambientet e bashkisë së Bulqizës mes palëve, për t’i dhënë fund një greve urie që përkeqëson cdo orë e më tepër jetën e të ngujuarve në thellësi të nëntokës.

Në ambientet ku do të zhvillohej takimi, në të cilin do merrte pjesë dhe kryetari bashkisë Rolanad Keta, si ndërmjetësues në dialogun mes ACR dhe minatorëve, u njoftua se ai ishte jashtë rrethit të Bulqizes për problemet personale.

Dështimi i takimit një ditë më parë mes ACR-së dhe minatorëve, i cili pritej me mjaft interes për t’i dhënë fund grevës së urisë, e cila cdo orë e më tepër rrezikon jetën minatoreve, u cilësua nga kryesindikalisti Nikolla si shakaja e radhës e kompanisë ACR. /TCH/

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply