8:06 pm - Wednesday March 21, 2018

Ansa: Shqipëria merr nesër një “po” të kushtëzuar për statusin në BE

Sipas agjensise se lajme ANSA, Komisioni Europian do t’i japë nesër Shqipërisë një “po” të kushtëzuar sa i perket marrjes se satusit te vendit kandidat.

Vetë një ditë para publikimit të progres- raportit, në një shkrim të saj, agjencia italiane e lajmeve ANSA shkruan se nesër Komisioni Evropian do t’i japë dritën jeshile Shqipërisë, pasi vendi do të marrë zyrtarisht ftesën për të qenë kandidati më i ri për anëtarësim në BE, por kjo do të jetë një “po” e kushtëzuar.

Duke iu referuar burimeve brenda BE-së, ANSA shkruan se Tirana e cila ka aplikuar për anëtarësim më 27 prill të vitit 2009, mund të marrë statusin, por vetëm mbi bazën e një numri kushtesh që lidhen me procesin e reformave politike që po zhvillohen në vend.

Sa i përket vendeve të rajonit, sipas ANSA nuk do të ketë asgjë të re nga raporti i BE-së në lidhje me Serbinë, pasi ajo duhet të punojë dhe të japë sinjale konkrete në normalizimin e marrëdhënieve me Kosovën. Ka lëvizur diçka sa i përket Prishtinës, në studimin e fizibilitetit që do të paraqitet nesër, ndërsa vitin e ardhshëm pritet të hapen negociatat për marrëveshjen e “associm stabilizimit”.

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply