12:31 am - Saturday March 24, 2018

Besse Cooper feston ditëlindjen e 115

Njeriu më i vjetër në botë ka festuar ditëlindjen e saj të 115. Festa e ditëlindjes së Besse Cooper është mbajtur në shtëpinë e saj në Monroe, në Georgia të SHBA-ve.

Një anëtar jurie i librit të rekordeve “Guinness” ishte në festën e zonjës Cooper për t’ia dhuruar pllakatin e dytë që e certifikon atë si personin më të vjetër në planet.

“Ne menduam se një mjafton”, ka thënë djali i saj 76 vjeçar, Sidney Cooper.

“Ajo ende mban mend gjërat, mendon e flet qartë. Them se fle rreth 80 për qind të kohës”.

E lindur në Tennessee më 1896, Besse Cooper erdhi në Georgia gjatë Luftës së Dytë Botërore në kërkim të një vendi pune si mësuese. Ajo u martua me bashkëshortin e saj Luther më 1924 dhe kanë katër fëmijë. Sot ajo ka 12 nipa dhe dhjetëra stërnipa e stër-stërnipa.

“Asaj kurrë nuk i është bërë vonë”, ka thënë djali i saj.

Besse Cooper i tha një gazete lokale se sekreti i jetëgjatësisë së saj qëndron në dy gjëra: “Këqyreni punën tuaj dhe mos hani ushqim të keq”. /Telegrafi/

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply