Home » Bulqiza dhe miniera e kromit (video)

Bulqiza dhe miniera e kromit (video)

Degradimi dhe perspektiva e minierës së Bulqizës.

Kromi i nxjerrë nga kjo minierë është i njohur në mbarë botën.

Miniera e Bulqizës është nga më të mëdhatë në Shqipëri për sasinë dhe cilësinë e rezervave. Kromi i nxjerrë nga kjo minierë është i njohur në mbarë botën. Që pas vitit 2000 Bulqiza është shfrytëzuar pa kriter për interesa dhe përfitim të çastit duke e çuar drejt mbylljes.
Gazetarja Alma Cupi në reportazhin e saj jep shkaqet që kanë çuar në degradimin e kësaj minierë dhe perspektivën e saj pas marrjes me koncension nga “Balfin Group”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>