3:21 pm - Sunday March 20, 9459

Bulqizë, ACR akord me kinezët për një investim gjigand prej 15mln dollarësh

Kompania ACR, e cila shfrytëzon galeritë në minierën e kromit Bulqizë, ka nënshkruar sot marrëveshjen e bashkëpunimit me koompaninë e madhe kineze Mining Construction 2nd Division, e specializuar ne ndërtimin e puseve, për ndërtimin e pusit të thellësisë në minierën e Bulqizës.

Lajmi konfirmohet nga vetë kompania, sipas së cilës investimi prej 15 milionë dollarësh do të zgjidhë kërkesën e komunitetit dhe minatorëve duke deklaruar se është gati për fillimin e punës në ndërtimin këtij pusi, që garanton jetëgjatësinë e minierës dhe siguron të ardhmen e mbi 700 familjeve në Bulqizë.

Pjesë e këtij projekti madhor është bërë edhe Ministri i Ekonomisë, Tregetisë dhe Energjitikës dhe dy strukturat e autoritetit minerar, AKBN dhe RISHM. Gjithashtu, Ministri i METE ka ofruar mbështetjen e tij maksimale si edhe atË tË institucionit që ai drejton, për punimet qe ACR po kryen e ne vecanti hapjen e pusit të ri dhe që do të kenë një ndikim të ndjeshëm në të ardhmen e komunitetit të Bulqizes për të paktën 30 vitet e ardhëshme.

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply