3:21 pm - Tuesday March 20, 0136

Bulqizë, qarkullimi bëhet me zinxhirë

Situata nga reshjet e borës në qytetin e Bulqizës duket më e normalizuar këtë fundjavë. Probleme ka patur ne komunat e thella Ostren, Trebisht e Martanesh, të cilat vazhdojnë të jenë të bllokuara.

Të izoluara nga bora jane dhe një pjesë e fshatrave të komunes Zerqan. Akset nacionale jane te kalueshme normalisht, përveç aksit Bulqizë-Peshkopi, i cili mund te kalohet vetem me zinxhire. Te bllokuara tashme prej disa ditesh jane akset ura e Cerenecit-Ostren dhe ura e Cerencit-Sterbleve. Problematike mbetet situata ne komunat Trebisht dhe Ternove, ku prej 10 ditesh mungon energjia elektrike.

Nje dite me pare ne komunën e Fushë-Bulqizës kanë qene edhe ambasadori hollandez dhe ai slloven, te cilat kane derguar ndihme ne nje familje shtepia e së cilës ishte shembur nga bora. Ambasadori hollandez tha se situata te tilla jane te veshtira dhe per kalimin e tyre duhet ndihma e te gjtheve. /TCH/

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply