12:18 am - Saturday March 24, 2018

Bulqizë, Rama: Rilindja do hapë rrugën e Arbrit për ju

Edi Rama ka zhvilluar sot një takim elektoral me banorët e Bulqizës, të cilëve ju ka kërkuar ta zgjedhin vetë rrugën e tyre, ose drejt rrënimit, ose drejt rilindjes, tha ai.

Rama tha para këtyre banorëve se ndihma ekonomike është një lak në fyt që ju ka vënë qeveria. Sipas tij, banorët që marrin ndihmë ekonomike nuk kanë asnjë zgjidhje tjetër, pasi nuk iu ofrohet asnjë mundësi punësimi.

“Ndihma ekonomike iu është vënë si lak në fyt qytetarëve. Ne do ti japim fund këtij turpi që nuk ka fjalë për tu përshkruar, kësaj loje të ndyrë. Askush nuk iu ofron punë jo se nuk duan të punojnë. Programi ynë i Rilindjes ndihmën ekonomike do ta shndërrojë nga lëmoshë për të mbajtur peng të varfërit, në një formë për punësimin e të gjithë atyre që duan punë”, tha ai më tej.

rama ne bulqize

Rama nënvizoi më tej, se Rilindja Kombëtare do shpëtojë këtë zonë nga izolimi duke ndërtuar rrugën e Arbrit.  “Do hapim rrugën e re për Dibrën, rrugën e rilindjes, rrugën e Arbrit, rrugën e integrimit brenda për brenda këtij vendi ku ju jeni të izoluar e të braktisur”, tha ai.

Vota e 23 qershorit për kryesocialistin është një votë për të vendosur qytetarët se në çfarë Shqipërie duan të jetojnë.

“Nuk duhet të vendosni a do fitojë Sala apo Edi por a do të vazhdojë rrrënimi apo do fillojë rilindja. Shqipëria duhet të vendose se kur ju bie sëmundja në shtëpi dhe kur janë të papunë, të gjithë ata që nuk kanë lekë të vendosin nëse do vazhdojnë me shërbim shëndetësor me lekë apo falas. Turp është ta themi në shekullin e 21 në vitin 2013 të vendosi a do vazhdojë pa ujë për të pirë e për të vaditur tokën, apo do cojë ujë në cdo rubinet e parcelë, a do ta lërë fshatin në rrënim apo do fillojë rilindjen duke rilindur fshatin. Do vendosi të vazhdojë të mbytet Shqipëria nga plehrat apo do bëhet vendi i bukur dhe i ndershëm që gjithë shqiptarët meritojnë”, tha ai më tej.

mufiti
/BalkanWeb/

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply