6:19 pm - Saturday March 17, 2018

Bulqizë, vazhdon protesta e minatorëve

Minatorët në Bulqizë vazhdojnë protestën e tyre e cila po kap rekorde për kohën e gjatë të ndërprerjes së punës.

Drejtuesit e sindikatave që janë në krye të kësaj greve deklarojnë se kompania koncesionare ACR ka afat deri ditën e hënë për të plotësuar kërkesat e minatorëve, pas këtij afati protesta do të përshkallëzohet.

Minatorët janë vendosur përballë ambjenteve të kompanisë ACR dhe presin dita-ditës që t’i jepet zgjidhje kërkesave të tyre.

Situata ka hyrë në një ngërç për shkak se palët nuk bien dakort për detajet e firmosjes së marrëveshjes dhe jo për vetë kërkesat që minatorët paraqesin.

Pak ditë më parë në minierë ishte administratori kompanisë, i cili me gjithë përpjekjet e tij nuk mundi të bindë minatorët të ulen në bisedime.

Kompania kërkon të vendosë si kusht të panegociueshëm, përjashtimin e përfaqësuesve të sindikatave që drejtojnë grevën, ndërsa minatorët kërkojnë që në çdo marrëveshje me kompaninë të përfaqësohen nga sindikatat.

E gjitha kjo ndodh ndërkohë që kompania deklaron se ka pranuar kërkesat bazë të paraqitur nga minatorët siç janë rritja e pagës 20 përqind.

Bulqizë, konfrontime mes policisë dhe minatorëve

Policia dhe minatorët janë konfrontuar fizikisht paraditen e sotme para minierës së Bulqizës.

Minatorët kanë bllokuar hyrjen e minierës dhe nuk lejojnë futjen e asnjë makinerie në të.

Nga ana tjetër, policia ka tentuar të largojë me forcë minatorët dhe të zhbllokojë minierën në mënyrë që të fillojë puna./TCH/

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply