1:09 pm - Saturday April 21, 2018

Archive: Edukate islame Subscribe to Edukate islame

Agjerimi dhe dobite psikologjike te tij

Agjërimi nuk shëron vetëm sëmundjet e trupit, por ai është edhe një kurim i mirë psikologjik. Tom Bernez, student që ka provuar të agjërojë pa pasur asnjë lidhje më islamin thotë: “Unë e konsideroj agjërimin më shumë...

Kalendari i Ramazanit 2016 – 1437 H

Kalendari i Ramazanit me oraret e faljes dhe vaktet/kohët që shënojnë fillimin dhe fundin e agjërimit per muajin e Ramazanit, Qershor-Korrik 2016. Sipas Komunitetit Musliman te Shqipërisë: Dita e parë e agjërimit të Ramazanit është...

Disa rregulla të ditës së Fitër Bajramit

Ndalohet agjërimi i ditës së Bajramit. Prej suneteve të të Dërguarit është madhërimi i Allahut (duke thënë Allahu ekber, etj.), dhe kjo gjë fillon nga perëndimi i diellit natën e Bajramit dhe vazhdon deri në namazin e Bajramit....

Kalendari i Ramazanit 2013 Vaktija e Ramazanit 2013

Kalendari i Ramazanit me oraret e faljes dhe vaktet e kohët që shënojnë fillimin dhe fundin e agjërimit per muajin e Ramazanit, korrik-gusht 2013 gjatë ditëve të muajit të Ramazanit. Kalendari i Ramazanit 2013 për Shqipërinë, ndërsa...