1:08 pm - Saturday April 21, 2018

Archive: Opinion Subscribe to Opinion

Turizmi rural dhe malor në Bulqizë

TURIZMI RURAL DHE MALOR NË BULQIZË SI ALTERNATIVË DHE SFIDAT QË E PRESIN ATË Ky studim ofron një pasqyrë të turizmit rural që mund të aplikohet në rrethin e Bulqizës, llojet dhe përfitimet e tij për komunitetin tonë dhe disa shembuj...

Fëmijët minatorë të Bulqizës

Shumë gjëra kanë ndryshuar në Shqipëri muajt e fundit, por jo fati i fëmijëve të qytetit të Bulqizës, që vijojnë të braktisin mësimin për t’u kthyer në minatorë. Çdo ditë në këto pirgje me gurë dhe baltë, që vetëm...

Dita e Shen Valentinit, kur dashuria humbet kuptimin

[icon name=”icon-heart” size=”3x” color=”#E632CE” align=”left”]14 Shkurti – Shen Valentini[/icon] 14 Shkurti – Shen Valentini Ndoshta po pyesni veten se përse nuk e publikova pikërisht...

Shkolla e parë shqipe në Zerqan të Dibrës

Udhëheqësit e Rilindjes së ndritur kombëtare rrezore joshën disa ideatorë patriotë dibranë, midis tyre dhe Sulejman Shehun. Këta ideatorë ranë në union me mendimin se vetëdija kombëtare rritet me hapjen e shkollave shqipe për...

Minatori i përndjekur: Komunizmi më përndoqi, demokracia më zhgënjeu

Bardhyl Murrja ka punuar 12 vjet në minierë, por pensioni për punën e rëndë të bërë në vite është qesharak, vetëm 146 mijë lekë të vjetra në muaj, me të cilin mban gruan dhe vajzën e papunë. Dikur, në diktaturë, fëmijëve...