3:21 pm - Tuesday March 20, 8992

Digjet flamuri shqiptar gjatë ndeshjes Spanjë-Serbi në Zvicër (VIDEO)

Sërish flamuri ynë kombëtar vazhdon të poshtërohet duke u djegur në ndeshjen miqësore te zhvilluar ne Zvicër mes Spanjës dhe Serbisë. Ky akt racist ndez tension ne arenën diplomatike ku ka dhe reagimenga te dyja palët, ajo  e shtetit shqiptar dhe ai kosovar.

Dy ambasadat shqiptare dhe ajo kosovare në Zvicër kanë reaguar pas djegies së flamurit shqiptar nga një grup huliganësh serbë gjatë ndeshjes miqësore Spanjë-Serbi të datës 26 maj 2012.

Ambasadori shqiptar Mehmet Elezi dhe ai kosovar Naim Malaj kanë reaguar ndaj këtij akti vandal dhe aspak të këndshëm duke theksuar se kanë sjellë tronditje për shqiptarët e Kosovës Maqedonisë dhe Shqipërisë.

Të dy ambasadat u kanë bërë thirrje autoriteteve kompetente zviceriane, Komisionit Federal kundër Racizmit, FIFA-s dhe LICRA-s të marrin masat e duhura që veprime të tilla mos të mbeten pa u ndëshkuar.

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply