3:21 pm - Tuesday March 20, 9584

Firmoset marrëveshja për gazsjellësin Tap në Nju Jork

Është firmosur në Nju Jork të Shteteve të Bashkuara nga minstrat e Jashtëm të Shqipërisë, Greqisë dhe Italisë marrëveshja për gazsjellësin Tap.

Marrëveshja u firmos nga ministrat e tre vendeve Panariti, Avramopulos dhe Terci. Marrëveshja për gazsjellësin u firmos në selinë diplomatike italiane në Nju Jork. Tap do të transportojë gaz nga Azerbajxhani në Itali nëpërmjet Shqipërisë dhe Greqisë. Zviceranët e EGL dhe norvegjezët e Staoil, zotërojnë nga 42.5 përqind të aksioneve. Pjesa tjetër prej 15 përqind zotërohet nga gjermanët e E.On Ruhrgas. Marrëveshja për gazsjellësin pritet të pasohet më tej nga implementime teknike.

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply