8:50 am - Friday March 23, 2018

Gjermanët interesohen për kromin në Bulqizë

AMBASADORJA GJERMANE Qyteti i Bulqizës është vizituar sot nga mbasadorja gjermane Carola Müller-Holtkemper e cila është shprehur për një interesim në lidhje me minierën e Bulqizës, duke pohuar se qeveria gjermane është e gatshme të ofrojë kompani gjermane për të menaxhuar minierën e Bulqizës.
E shoqëruar nga deputeti Qemal Minxhozi ajo fillimisht është takuar me minatorët dhe sindikatën e minatorëve tek miniera e Bulqizës dhe është njohur me problemet e minierës dhe të minatorëve. Ambasadorja shprehu gadishmërinë për mbështetje të minatorëve ku dhe ka ofruar kompani gjermane për menaxhimin e kësaj miniere. Kreu i Sindikatës së minatorëve, Kujtim Alliu, e njohu më nga afër ambasadoren mbi situatën e minierës.

Ai tha që problemi kryesor është mungesa e investimeve të parashikuara në marrëveshjen që është bërë me kompaninë ACR dhe nëse në këtë minierë nuk kryhen investime ajo mbyllet pas katër vjetësh. Sindikalistët i kërkuan ambasadores mbështetjen maksimale dhe ndërhyrje për zgjidhjen e kësaj situate që investimet në këtë minierë të fillojnë në mënyrë urgjente. Ambasadorja gjermane është shprehur se shumë kompani gjermane janë ofruar për të operuar me projekte në minierën e Bulqizës.

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply