8:19 pm - Wednesday March 21, 2018

Greva e minatorëve, ACR: Arritëm marrëveshje me Sindikatën

BULQIZË- Kompania koncensionare ACR dhe minatorët e Bulqizës kanë nënshkruar një marrëveshje, e cila mendohet se do i japë fund protestave dhe grevës së minatorëve.

Lajmi konfirmohet nga kreu i Konfederatës së Minatorëve të Shqipërisë Taf Koleci, i cili është edhe nënshkruesi i marrëveshjes me ACR-në.

Mësohet se ACR do plotësojë tri këkresat kryesore të minatorëve që janë: rritje page me 20%, përmisimi i ikushteve të punës, tranparencë e plotë në investimet në minierë.

“Gjithashtu për të treguar mirëbesimin e saj dhe për të ndihmuar minatorët të përballojnë gjendjen e vështirë financiare në të cilën ndodhen, ACR do të paguajë 22 ditë të lejes së zakonshme dhe do të japë pagën e 13-të”,- nënvizon ACR.

Në një komunikim telefonik më herët me NEWS24, kreu i Federatës Sindikale të Punëtorëve Industrialiste Taf Koleci, i cili ka nënshkruar marrëveshjen me pronarët e kompanisë austriake ACR, ka deklaruar se cështja e largimit nga detyra e administratorit të firmës, u la për tu diskutuar më vonë, duke mos u përfshirë si pikë në marrëveshjen e nënshkruar.

Mësohet se minatorët pritet të dalin nga greva e urisë rreth orës 9:00 të ditës së nesërme. Kjo marreveshje duket se i jep fund ngërcit të krijuar prej më shume se 3 muajsh në minieren e Bulqizës, ku puna është ndalur dhe ku prej kaq kohe nuk kanë reshtur protestat e grevat e urisë, një prej të cilave në nivelin e 14-të të minierës. /Balkanweb/

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply