8:06 pm - Wednesday March 21, 2018

Japoni, kulla më e lartë në botë e hapur për publikun

Mijëra japonezë kanë pritur në radhë për të mos humbur ngjarjen më të madhe të vitit: hapjen për publikun të kullës më të lartë në botë “Skytree Tower”, një rekord i certifikuar zyrtarisht nga Guinness.
“Tokyo Skytree Tower”, është 634 metra e gjatë dhe nga maja e saj, mund të shohësh çdo cep të qytetit. Për ndërtimin e saj janë shpenzuar mbi 650 milionë euro dhe 3 vjet e gjysmë punë. Struktura prej çimento dhe çeliku i ka rezistuar edhe tërmetit të fuqishëm të 11 marsit të vitit 2011 dhe është shndërruar në simbol i rilindjes, edhe ekonomike, për Japoninë”. Autoritetet e vendit shpresojnë që ndërtesa gjigande të vizitohet nga 20 mijë persona në ditë, të cilët do të kenë mundësi të shijojnë panoramën nga dy pozicione të ndryshme: njëra nga 350 metra lartësi dhe tjetra nga 450 metra.

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply