8:16 pm - Wednesday March 21, 2018

Kampioni i Europës, MIKE (Gjetan) Keta, në ringun e Bulqizës në ndihmë të fëmijëve të varfër

Kampioni i Europës në Box, Gjetan Keta, me date 18 Tetor mbron titullin në vendlindjen e tij, në qytetin e Bulqizës. Ai do të ketë përballë rusin Marat Khuzeev. Vëllai i Ketës, kampioni i “Kickbox”-it Ismail Keta, njëkohësisht trajner i kampionit, ka deklaruar se prej vitesh e kishin menduar të zhvillonin një ndeshje në qytetin e Bulqizës, për ta lartësuar emrin e këtij qyteti në arenën ndërkombëtare. Duhet veçuar fakti se vëllezërit Keta bëhen promotorë të këtij aktiviteti në vendlinje për t’i dhuruar fondet e grumbulluara në ndihmë të fëmijëve të varfër të qytetit, kryesisht fëmijëve të minatorëve që nuk jetojnë më. Ndërkohë, një pjesë e parave do të shkojë për të rinjtë që janë të apasionuar pas sportit të futbollit. Kryetari i bashkisë së qytetit, Myfit Duriçi, shprehet se nga ana e pushtetit lokal do të merren të gjitha masat që ky aktivitet të organizohet mirë. “Ne do të jemi garantë për plotësimin e kushteve që ndeshja të zhvillohet në normalitet të plotë. Ringu do të trasportohet nga jashtë vendit, ndërkohë ne jemi të angazhuar për të siguruar ndenjëset për tifozët dhe autoritetet që do të jenë të pranishëm. Deri tani është rënë dakord që ndeshja të luhet në fushë të hapur, në afërsi të qytetit. Me siguri interesimi do të jetë i madh”, tha Duriçi. Bashkia Bulqizë, klubi i futbollit, tifozë të qytetit po sensibilizojnë publikun për të qenë të pranishëm në këtë eveniment sportiv, i rrallë për “qytetin e minatorëve”. Është hera e parë që kampioni i Europës lejohet të luajë për flamurin kombëtar.

MIKE (Gjetan) KETA, Live me 18 Tetor 2014 në Bulqizë, Albania

Filed in: Aktualitet, Bulqiza

No comments yet.

Leave a Reply