3:21 pm - Tuesday March 20, 9917

Sot dita e fundit e muajit të Ramazanit, nesër Fitër Bajrami

Për besimtarët muslimanë Muaji i shenjtë i Ramazanit përfundon sot pas një muaji lutjesh, adhurimi ndaj Zotit, agjërimi dhe përkushtimi ndaj Islamit dhe nesër ato presin Ditën e Fitër Bajramit.

Gjatë këtij muaji edhe institucione të ndryshme dhe organizata kanë shtuar iftar falas për këtë muaj të shenjtë.

Muaji faljes dhe i mëshirës përfundoi…

Mësohet se ceremonia e faljes së Fitër Bajramit do të organizohet ditën e dielë në orën 06:00-07:00 në Bulevardin “Dëshmorët e Kombit”. Agjerimi i muajit të Ramazanit është nga pikat e para të “Themeleve të Besimit” të fesë Islame dhe këtë viti nisi më 20 Korrik.

Edhe në Kosovë Kryesia e Bashkësisë Islame përmes një njoftimi tha se muaji i Ramazanit përfundon sot teksa dita e parë e festës së Fitër Bajramit është të dielën. “Manifestimi qendror kushtuar festës së Fitër Bajramit në Kosovë do të mbahet në Xhaminë “Sulltan Mehmet Fatih” në Prishtinë. Manifestimi fillon në orën 5:05 minuta me faljen e namazit të mëngjesit, pas të cilit do të jenë ligjërata tematike kushtuar kësaj feste. Namazi i Fitër Bajramit falet në orën 6:23 minuta, të cilën do ta mbajë Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava”,-thuhet në njoftim.

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply