12:32 am - Thursday March 22, 2018

Tym i bardhë nga Vatikani, zgjidhet Papa i ri

tym i bardhe

Tymi i bardhë i dalë nga oxhaku i Kapelës Sistine në Vatikan ka qenë sinjali që ka bërë të shpërthejë entuziazmi i mijëra të pranishmëve në sheshin e Shën Pjetrit. 115 Kardinalët e mbledhur në Kapelën Sistine në Vatikan kanë zgjedhur Papën e ri në votimin e pestë.

Kisha katolike do të ketë tashmë kreun e saj pas dorëheqjes së Benediktit XVI. Kambanat kanë nisur të bien në sheshin Shën Pjetër, ndërkohë që tani pritet lajmërimi ‘Habemus Papam’ për të mësuar identitetin dhe emrin e zgjedhur të atit të ri të shenjtë.

Filed in: Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply