8:07 pm - Wednesday March 21, 2018

Veliaj, takim me minatorët e Bulqizës

Në kuadër të fushatës “Shqipëria Punon”, ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, Erion Veliaj, vizitoi Bulqizën, ku zhvilloi një bashkëbisedim me minatorët.

Ai është ndalur në oborrin e godinës së ACR-së dhe ka folur gjatë me drejtuesit e Konfederatës së Sindikatave të Shqipërisë, si dhe punonjës të kësaj miniere. Edhe në faqen e tij në facebook ai citon se:

Dëgjuam me vëmendje minatorët! Do të hapim shkollën profesionale të minierës në Bulqizë që askush t’mos punojë i patrajnuar e pa të drejtat sindikale! Kromi mund të jetë një pasuri që nxjerr nga varfëria shumicën, jo të pasurojë vec një grup spekulantësh të dhunshëm si ndodhte më parë!”

Drejtuesit e sindikatës – Kol Nikollaj, Taf Koleci e Luan Nika – thanë se firmat koncesionare duhet të bëjnë më shumë në drejtim të përmirësimit të kushteve të minatorëeve, rritjen e pagave për ta dhe ndaljen e abuzimeve nga subjektet e palicencuara.

Sindikalistët u shprehën se është e domosdoshme të hapet një shkollë e mesme profesionale për teknikë ndërtimi në qytetin e Bulqizës.

Gjatë këtij takimi u ngritën shumë probleme të tjera, përsa i përket kompanisë koncesionare, për vënien sa më parë në punë të Traverbankut të Klosit dhe rihapjen e Uzinës së Ferrokromit në Burrel.

Z. Veliaj, edhe në këtë takim, deklaroi se qeveria po harton aktet e nevojshme për uljen e moshës së pensionit për minatorët. /TCH/

Filed in: Aktualitet, Bulqiza

No comments yet.

Leave a Reply